Leerling MBB'er, Radiologie

36u
HBO/WO HBO/WO
Zorg

Verloopt over 18 dagen

Het Groene Hart Ziekenhuis heeft plek voor een Leerling MBB'er, Radiologie.

Wat ga je doen?

Bij ons op de afdeling Radiologie zit kwaliteit in ons DNA. We zijn allemaal trots als we weer een technologisch stapje vooruitzetten. Bijvoorbeeld door als eerste in Nederland met de allernieuwste CT-scanner te werken. Tegelijkertijd zijn onze drempels laag. Iedereen bij ons is makkelijk benaderbaar, van de medisch specialist tot de teamleider.

Collegialiteit én een goed gevoel voor humor gaan bij ons hand in hand. Daarbij wordt iedere mijlpaal, ook privé, goed gevierd. En kan het beter of slimmer? Dan denken we daar graag over mee. We zijn immers voortdurend op zoek naar het állerbeste.

Dit ga je doen
Trekt de combinatie van leren en werken jou aan? Heb je altijd al affiniteit gehad met geavanceerde apparatuur, techniek en computers en vind je het werken met mensen belangrijk? Dan is opgeleid worden tot MBB’er (Medisch Beeldvormer en Bestralingsdeskundige, tot voor kort vooral bekend als Radiodiagnostisch Laborant) in ons ziekenhuis voor jou misschien wel dé perfecte uitdaging.

Als MBB’er heb je afwisselend werk en datgene wat je tijdens de opleiding leert, kun je direct in de praktijk brengen. Je volgt een driejarige opleiding waarbij je de theorie krijgt aan de Amstel Academie van het Amsterdam UMC. Je leert in de praktijk van ons ziekenhuis om zelfstandig medisch beeldvormende onderzoeken te doen en om de radiologen te assisteren bij onderzoeken. Je maakt foto’s of scans van het skelet van mensen, van inwendige organen en van bloedvaten. Je bedient röntgenapparatuur, CT-scanners, MRI-scanners, en echoapparatuur. Dit gebeurt met behulp van röntgenstralen, magnetische velden en geluidsgolven.

Je leert er alles over in je opleiding. Je hebt verder voortdurend contact met onze patiënten. Je doet je werk vooral op onze afdeling Radiologie, maar je komt ook op verpleegafdelingen, op de operatiekamer of op de Spoedeisende Hulp. Dat maakt het werk nog afwisselender!

Wat vragen wij?

 • Je kan per 1 september 2022 starten met de opleiding.
 • We vinden het vanzelfsprekend dat je leergierig bent en dat je een bijzondere interesse hebt voor geavanceerde apparatuur, computers en techniek.
 • We hechten veel waarde aan jouw goede sociale vaardigheid en aan het feit dat je zowel zelfstandig kunt werken als gericht bent op samenwerking
 • Je werkt secuur.
 • Je blijft ondanks de hectiek kalm en voert je werk integer uit.
 • Je kunt goed het overzicht bewaren. Goed plannen en organiseren vinden wij onmisbaar voor een radiodiagnostisch laborant. Niet in de laatste plaats omdat je werken en leren combineert!
 • Je hebt minimaal een HAVO-diploma met uitstroomprofiel Natuur en Techniek of Natuur en Gezondheid met in de vrije ruimte wiskunde en natuurkunde of vergelijkbaar niveau.
 • Kom je bij ons werken dan vragen wij om een VOG (Verklaring omtrent het Gedrag).

Wat bieden wij?

 • We bieden jou een opleidingsplaats waar je goede en professionele begeleiding krijgt en waar je je kunt ontwikkelen tot een allround MBB’er.
 • De opleiding begint met een beroepsvoorbereidende periode van een aantal maanden op school. Je krijgt dan van ons een leerovereenkomst. Na het succesvol afronden van deze periode, krijg je voor de duur van de opleiding een leer-arbeidsovereenkomst.
 • Wij betalen voor jou het lesgeld en de studieboeken krijg je in bruikleen.
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Ziekenhuizen (leerlingschaal).
 • Je ontvangt verder 8,33 % vakantietoeslag en 8,33 % eindejaarsuitkering (dus bij elkaar 14 bruto maandsalarissen per jaar!) .
 • Naast dit alles kom je te werken in een gezellig team met veel collega’s. We kennen elkaar goed en werken graag met elkaar samen.
 • We zijn als ziekenhuis goed bereikbaar. Op loopafstand van trein en bus en vlakbij de A12.

Daarnaast wordt er veel georganiseerd om jou te helpen energiek te blijven. Van mindfulness- en yogalessen tot een fietsplan, korting op sportscholen, gratis voedingsadvies en/of beweegadvies.

Wij zijn hét ziekenhuis in het Groene Hart. Groot genoeg voor brede zorg, maar overzichtelijk genoeg voor korte lijnen. We staan open voor iedereen. Ons karakter? Gewoonweg hartelijk. Met een no-nonsense houding én oog voor elkaar. Dat zie je terug in de werksfeer op de afdelingen. In de zorg voor onze patiënten. En in onze zorg voor jou. Want pas dan vinden wij dat ‘t klopt.

Zo zorgen we dat 't klopt:
Ook je arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld. Medewerkers van het GHZ (met uitzondering van artsen in loondienst) vallen onder de cao ziekenhuizen. Een paar van onze arbeidsvoorwaarden:

Je pensioen wordt opgebouwd bij het pensioenfonds Zorg en Welzijn. Het GHZ betaalt de helft van de premie.
Je reiskostenvergoeding is gebaseerd op de afstand huis-werk en het aantal werkdagen. Ook al is het maar een paar kilometer, dan krijg je al een (kleine) vergoeding.
Met het 'Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden’ kun je een persoonlijk pakket samenstellen dat aansluit op jouw situatie.

Meer weten
Je kunt je interesse voor deze opleidingsplaats tot uiterlijk 4 februari 2022 bij ons kenbaar maken. We zien graag terug in jouw CV wat je vooropleiding is, de datum van je diploma en jouw vakkenpakket (vakken benoemen) is. Op die manier weten wij direct of je in aanmerking komt voor een opleidingsplaats.

Solliciteer direct bij Groene Hart Ziekenhuis door hier te klikken

Deel deze stageplaats

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.