Vrijbuiter vindt elf werknemers via Gouda Werkt: “Het werkt voor ons als werkgever heel fijn”

In het nieuws

Vrijbuiter Gouda maakt zich op voor een drukke periode. De retailorganisatie verwacht topdrukte bij het aanbreken van de zomervakantie. Daarom ging Vrijbuiter eerder op zoek naar verse krachten, onder meer via Gouda Werkt. Met succes: de afgelopen tijd werden elf nieuwe werknemers aangenomen via het platform. Retail Manager Johan Wilders vertelt er graag over.

Zomer 2020

Op de foto: Retail Manager Johan Wilders (links) met collega Joop Neven (rechts - adviseur afdeling kamperen) voor een van de tenten in de Vrijbuiter Megastore in Gouda.

Vrijbuiter heeft ook winkels in Rotterdam, Zaandam en Roermond, maar Gouda is het midden van de organisatie. “Gouda heeft de grootste winkel (liefst 12.000 vierkante meter!), maar is ook het logistieke vehikel van Vrijbuiter. Hier komen de containers binnen. Ook het kantoor zit in Gouda. En ook de bestellingen die via de webshop binnenkomen worden vanuit hier verpakt en verzonden.”

Het Vrijbuiter-gevoel
Vrijbuiter is een retailorganisatie in de outdoor en vakantiebranche. “Ons motto is ‘samen avontuurlijk op vakantie’. Dus dat zit er ook wel echt in. We zijn méér dan alleen een winkel waar je spullen komt kopen. Als Vrijbuiter zijn we echt een avonturenstarter”, legt Johan uit. “Of je nu op citytrip gaat naar Parijs, volgend jaar gaat backpacken in de regenwouden van Costa Rica, dichterbij huis met je tent naar de camping gaat of een afdaling maakt van een rode piste in Oostenrijk: jouw vakantie begint bij Vrijbuiter.”

Een heel diverse winkel dus, waarbinnen een deel van het assortiment per seizoen wisselt. Omdat Vrijbuiter meer is dan ‘gewoon’ een kampeerwinkel en echt een experience wil bieden, probeert men bij nieuw personeel ook dat beetje extra te vinden. Zo werden de vacatureteksten echt geschreven vanuit het ‘Vrijbuiter-gevoel’. “We wilden het wat minder zakelijk doen. Competenties als ‘zelfstandig en in teamverband kunnen werken’ hebben we op een andere manier omschreven. Dat hoopten we vervolgens ook terug te lezen in de sollicitaties. In de vacature hebben we om bijzondere reacties gevraagd en die hebben we ook gekregen. Echt heel tof.”  

Veel sollicitaties via Gouda Werkt
Door de coronacrisis was het een periode rustig in de store, maar inmiddels is er werk in overvloed. Over een kleine vier weken, bij het begin van de vakantieperiode, verwacht Johan het piekmoment. Juist in deze periode heeft Vrijbuiter veel nieuwe mensen nodig. De zoektocht naar nieuw personeel verliep onder meer via Gouda Werkt. Via het platform kwamen ruim twintig sollicitaties binnen; elf nieuwe krachten werden aangenomen. “Gouda Werkt is voor ons als werkgever heel fijn. Het platform is echt een schakel tussen de werkgever en werknemer om ervoor te zorgen dat die bij elkaar komen. Het directe contact met Gouda Werkt ervaar ik als heel prettig. Als het platform ook start in andere steden waar onze winkels zich begeven (filiaal Rotterdam, Roermond en Zaandam red.), zou ik er daar ook direct gebruik van maken.” 

Of er nog iets beter kan? “De reacties waren heel goed, maar over het algemeen is de doelgroep boven de 25-30 jaar. Dat is helemaal niet verkeerd, maar het zou mooi zijn als we ook nóg beter de jonge doelgroep weten te vinden via het platform”, aldus Johan. “Ik heb het gevoel dat mensen van 17, 18, 19 jaar niet goed weten waar ze naartoe moeten als ze willen werken.” Zij kunnen dus terecht op Gouda Werkt, ook bij Vrijbuiter. “We zijn nog wel echt op zoek naar kassamedewerkers en logistieke krachten. Mensen die van aanpakken weten zijn daarom nog altijd van harte welkom om te solliciteren.” Interesse? Check dan de vacatures bij Vrijbuiter via Gouda Werkt. 

Deel dit bericht

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.