RECO initiatiefnemer in Gouda: “We moeten laten zien dat de bouw en techniek écht de moeite waard zijn”

In het nieuws

RECO heeft in Nederland drie vestigingen: in Koudekerk aan den Rijn is de grootste, en daar maken we kennis met Corporate Recruiter Naomi de Wachter en Corporate Recruiter die alles weten te vertellen over het bedrijf. “We zijn een materieelverhuurder voor op de bouwplaats  met alle facetten in huis, eigenlijk alles wat we doen is van tijdelijke aard. Denk bijvoorbeeld aan de tijdelijke aanleg van elektra en water bij een nieuwbouwproject, zodat er gestart kan worden met bouwen. Wanneer de definitieve elektra aanwezig is, halen wij onze tijdelijke elektra aansluitingen weer weg”, legt Naomi uit. RECO is specialist in onder meer tijdelijke huisvesting, liften, steigers en bouwplaatsinrichting, en is actief in zowel losse als projectmatige verhuur van materiaal dit alleen B2B.

Familiebedrijf
RECO is momenteel in handen van Robin Reigwein, maar werd opgericht in 1953 door diens opa Jaap Reigwein

Robin is de derde generatie Reigwein die eigenaar is van het bedrijf, want hij nam het stokje weer over van zijn vader. “We zijn dus écht een familiebedrijf, en dat stralen we ook uit in onze dagelijkse werkzaamheden”, vertelt Naomi. Bij de recente verbouwing van het pand in Koudekerk werden de muren daarom grotendeels vervangen door glas, om de open en informele bedrijfscultuur te onderstrepen.

In Koudekerk aan den Rijn werken zo’n 160 mensen (60 op kantoor, de rest in de buitendienst of op de werkplaats). Daarnaast zijn er vestigingen in Waddinxveen (RECO Lift Solutions met een goede 30 man), Andelst (nabij Nijmegen) en drie in Engeland in de buurt van Londen (specialist in het verhuur van liften).

Technisch personeel
De voornaamste uitdaging voor RECO zit in het vinden van goed technisch personeel, zoals elektromonteurs, liftenbouwers en storingsmonteurs. RECO wil er graag werk van maken om het negatieve imago dat rond technische beroepen hangt weg te nemen. “Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat we in de techniek te maken hebben met een personeelstekort’, aldus Robert van der Bruggen. Hij is managing director van RECO Lift Solutions in Waddinxveen, waar men zo’n 75 tijdelijke liften verhuurt  en 350 trapliften..

Volgens Robert liggen er in de techniek/bouw legio mogelijkheden om je te ontwikkelen en goed geld te verdienen. Tegelijkertijd ziet hij dat men in de techniek/bouw om moet zien te gaan met nieuwere generaties, die andere eisen stellen. “Quality of life  is heel belangrijk geworden daarin bewegen we als RECO mee. Maar we moeten er ook werk van maken om het heersende beeld dat er is over werken in de techniek aan te pakken . We schetsen daarom graag een carrièrepad voor onze mensen. We willen graag bekender maken hoe iemands (ontwikkel) pad bij RECO kan lopen en wat voor salarisstappen je kan maken.”

Robert heeft meerdere voorbeelden en anekdotes waaruit blijkt dat mensen vaak een onjuist beeld hebben van wat een monteur verdient, en waar hij naartoe kan groeien.

RECO wil via Gouda Werkt en Bodegraven-Reeuwijk Werkt graag meer naar buiten treden om de mogelijkheden die er zijn in de bouw en de techniek bekend te maken. De Wachter vertelt dat men momenteel ook druk is in kaart te brengen wat RECO anders maakt dan anderen. “Betrokkenheid is een hele belangrijke pijler; het familiegevoel dat hier heerst. De directie is bij ieder sollicitatiegesprek aanwezig, omdat ze willen weten wie er bij RECO komen werken”, legt ze uit. “Daarbij krijgen onze mensen veel vrijheid en worden ze niet constant op de vingers gekeken. We geven ze vertrouwen. Bovendien krijg je hier ruimte om jezelf verder te ontwikkelen, en hebben we voor goede ideeën een ideeën bus waar daadwerkelijk ook wat mee gedaan wordt .”

RECO staat bovendien ook open voor minder technische mensen, die wel graag willen leren en ervoor open staan zich te ontwikkelen. “We kijken niet zozeer naar werkervaring en diploma’s, maar naar wie je bent als persoon. Pas je als persoon bij RECO? Kom gerust eens praten of kijken in de keuken.

Nieuwsgierig? Bekijk hier de actuele vacatures van RECO!

Wil je een keer contact opnemen met RECO? Dat kan hier!

Deel dit bericht

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.