Jongeren in Gouda opgelet: nieuw initiatief helpt 150 jongeren aan een baan

In het nieuws

Goudse jongeren die op dit moment moeilijk aan een baan kunnen komen, kunnen via een nieuw initiatief van de Human Capital Agenda Zuid-Holland mogelijk toch aan de slag komen. Via een nieuw initiatief wil men 150 jongeren Zuid-Hollandse jongeren aan een baan helpen; ook voor jongeren in Gouda een mooie kans.

In totaal wil men via www.kickstartyourcareer.nl 150 jongeren in Zuid-Holland aan de slag helpen. Via de website kunnen bedrijven en jongeren zich aanmelden.

Welke bedrijven komen in aanmerking?
Bedrijven kunnen zich aanmelden als zij een startende jongere een jaar lang een arbeidscontract kunnen bieden. Het bedrijf kan subsidie aanvragen en zo een tegemoetkoming van 20% van het bruto jaarsalaris ontvangen (met een maximum van 10.000 euro per kandidaat). De voorwaarden waaraan een bedrijf moet voldoen, staan op de website.

Welke jongeren komen in aanmerking?
Het initiatief is bedoeld voor jongeren die moeilijk een baan kunnen vinden. Het gaat om jongeren die op of na 1 maart 2020 minimaal een mbo-3-diploma en maximaal een hbo-diploma hebben behaald, en die minder dan een jaar relevante werkervaring hebben.

Voor veel jongeren geldt dat zij momenteel moeizaam aan een baan komen. Alleen binnen de IT, het onderwijs en de zorg zijn er momenteel genoeg baankansen.

De selectie en matching met werkgevers en jongeren wordt verzorgd door ManpowerGroup.

Deel dit bericht

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.