LF Gouda

4 openstaande vacatures

Wat vroeger een Lichtfabriek was is nu eten, drinken en feesten waar het om gaat. Geniet van het industriële erfgoed in de historische binnenstad van Gouda. Voel de energie van toen, vertaald naar het nu!

Wij gaan terug in de tijd, naar 1910. De Gemeentelijke Lichtfabrieken Gouda verzorgden de stroomvoorziening van Gouda en omgeving. Stroom werd voornamelijk gebruikt voor verlichting boven de gezellige keukentafels; er waren nog geen stofzuigers, wasmachines of drogers. Aan zo’n keukentafel zaten onze (overgroot) opa’s en oma’s, met elkaar verbonden door het licht dat hier werd gemaakt. Daar werd samen gegeten, koffie gedronken, gelachen en later op de avond een borreltje geschonken.

Ook aan zo’n keukentafel zat Hendrik. Met meer dan 40 dienstjaren in de Lichtfabriek, poetste hij elke dag vol trots de stroom turbines. Hendrik hield van tradities en het oude ambacht zoals het branden van koffie, het bakken van brood, het fermenteren van groente.

Vandaag de dag waarderen wij weer hoe onze opa’s en oma’s het eten bereidden. Waarom? Omdat het smaakt en voldoening geeft. Omdat het echt is. En ook omdat je proeft dat men met elkaar èn de natuur in verbinding stond. Denk dan maar weer eens aan die gloeilamp boven de keukentafel; verbonden door de Lichtfabriek!

Wij hebben gekozen voor leveranciers die op hun beurt weer verbinding hebben gelegd met andere partijen in de voedselketen, zoals boeren, telers, vissers, jagers en slagers. Met open vizier en afspraken waarbij elkaar iets gegund wordt, hebben wij ons verbonden aan de koffiebranderij Douwe Egberts, een brouwerij uit Arcen waar o.a. Hertog Jan Bier vandaan komt en verder aan kleine boeren en bakkers.

En trotse Hendrik? Die schenkt zichzelf een biertje in. Hij is LF Gouda, toen èn nu!

Lees meer Toon minder

Contact opnemen met LF Gouda

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.